Menu
> Matkapäiväkirja

Tocka Na Karte Vidlitsa

Olin ensimmäisiä asiakkaita Laatokan itärannalla Vitelessä noin kuuden kilometrin päässä Tuuloksen kenttähautausmaalta sijaitsevassa Tochka Na Karte hotellissa, kun se avattiin syksyllä 2020 ja tykästyin siihen. Rauhallinen, kaunis ja nykyaikainen paikka keskellä metsää ja Laatokan rannalla. Päätin jo syksyllä pois lähtiessäni, että palaan ja kesälomallani palasin.

Arkkitehtien antama kuvaus kyseisestä hotellista:

”Laatokkajärven itärannikolla on Tochka na Karte –  Hotelli, joka on eristyksessä asutuksesta ja jota ympäröi villi karjalainen luonto. Mäntymetsä, laaja hiekkaranta ja järvi, joka muistuttaa laajuudeltaan ja luonteeltaan merta, olivat arkkitehtuurin ensisijaiset oppaat.”

Hotellin talot tai mökit on rakennettu kahdesta tehtaalla valmiiksi rakennetusta moduulista, jotka on tuotu valmiina paikoilleen ja liitetty siellä yhteen, jotta ympäröivä luonto on saatu säilytettyä mahdollisimman hyvin.

Mökeissä on panoraamaikkunat ja isot terassit, joista on näkymät Laatokalle ja mäntymetsään. Mökkeillä on kokoa 38m2.

Mökeissä on keittiö-olohuone, makuuhuone, tilava kylpyhuone ja maailman pienimmät sähkösaunat. Keittiöstä löytyvät perusasiat.

Mökeissä on sekä lämmitys, että ilmastointi ja ilmainen hyvin toimiva Wi-Fi. Keittiö-olohuoneessa on vuodesohva, jonka ansiosta mökkiin voi majoittua neljä henkilöä.

Mökeistä seitsemän sijaitsee ”ensimmäisessä rivissä” eli lähinnä rantaa ja kahdeksan mökkiä ”toisessa rivissä” eli kauempana rannasta.

Ravintola

Alueella on ravintola, jossa tarjoillaan aamiainen. Kauniina kesäaamuna oli hienoa syödä aamiaista ravintolan terassilla katsellen Laatokan laineita nauttien auringon paisteesta.

Tekemistä

Hotellin yhteydessä toimivasta aktiviteetti yrityksestä on mahdollista vuokrata kalastusvälineitä, sauvakävelysauvoja, sulkapallomailoja, SUP-lautoja, kajakkeja ja maastopyöriä. Talvella myös moottorikelkkoja.

Yritys järjestää myös mönkijäretkijä. Mönkijällähän pääsee helposti tutustumaan vaikka taistelumaastoihin.

Minä käytin aikani istuskellen terassilla tai rannalla lukemassa ja iltaisin kylvin aina pitkän kaavan mukaan käyden muutaman kerran välillä uimassa.

Yhden kerran olin menossa saunasta uimaan, kun kaksi pikkupoikaa sanoi minulle ettei uimaan voi mennä, kun vesi on niin kylmää. Sanoin pojille, että olin kuumassa saunassa, niin sen jälkeen hyvin voin mennä uimaan. Siihen toinen poika sanoi: ”Äiti sanoi ettei kukaan mene nyt saunaan, kun on näin kuuma.” Vastasin pojalle, että suomalaiset menee.

Kun kahlasin vedessä, jotta tulisi niin syvää, että pääsisin uimaan, kuulin kailotusta: ”Äiti, tuo täti sanoi, että suomalaiset menee saunaan vaikka on näin kuuma!”

3 Kommenttia

 • Sirpa Viljanen
  24.8.2021 klo 23:22

  Kauniilta näyttää. Ihana sisustus sopii niin tuovon kokonaiskuvaa.
  Minkähän hntanen tuo kaunis hotelli on

  Vastaa
  • Marja
   25.8.2021 klo 09:52

   Hienoa saada sinulta palautetta Sirpa! Google tarjoaa tilastoja, joista näen mistä eri maista blogiani luetaan mutta sitähän en tiedä ketkä siellä.
   Tochka Na Karte mökit ja koko alue on kaunis ei ollenkaan venäläistyylinen, vaan enemmän suomalaistyylinen, niin me tykkäämme😃
   Hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan, niin kuin lentolippujen hinnat. Halvimmillaan mökin saa 100€ yö mutta kovan kysynnän aikana hinta on noin 250€. Saa nähdä muuttavatko hinnat kun rajat avautuvat, sillä nyt kysyntä on ollut kovaa, kun muualle ei pääse. Useammat perheet ja pariskunnat sanoivat, että tulivat, kun ei Suomeen päässyt.

   Vastaa
   • Sirpa Viljanen
    14.9.2021 klo 22:15

    Joo munkin mielestä hyvin suomalainen sisustus.
    Mutta kyllä on aikas kova hinta.
    Maisemat ovat kyllä todella upeita

    Vastaa

Jätä kommentti